Всесвітній день хліба
ХЛІБ - ВСЬОМУ ГОЛОВА!
Всесвітній день хліба припадає на 16 жовтня, започаткований Міжнародною спілкою пекарів і кондитерів (UIBC). Цей день збігається зі створенням Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО), створеної в 1945 році для боротьби з голодом, під девізом «Fiat Panis» (Хай буде хліб). Хліб був важливим джерелом їжі для людей з доісторичних часів, хоча виготовлявся з різних інгредієнтів і методів по всьому світу. Фахівці вважають, що перший хліб був виготовлений близько 12 000 років тому з подрібненого зерна, змішаного з водою, яку люди залишали на нагрітих каменях або випікали, посипаючи гарячим попелом.
У різних культурах є різні сорти хліба, як-от чіабатта, роті, хала, багет, тортилья, наан, ін’єра, лаваш, булочки на пару та печиво з пахтою — це лише деякі з них! Скуштувати страви з інших культур – це чудовий спосіб дізнатися про інших людей і культури.